dimarts, 28 de gener de 2014

ANALITZEM EL QUE MENGEM

Com que som Escola Verda, cada trimestre fem un comitè ambiental . Al proper comitè que farem el dia 10 de febrer,  parlarem de l' alimentació escolar. Per això cada cicle farà un estudi del que mengem.

Els d' Infantil opinaran sobre el Menú escolar , si agrada molt, poc... quins menús son els millors.

Els de cicle Inicial observaran  on s' EL·LABOREN  els aliments que mengem-

Els de cicle Mitjà  analitzaran els lloc de PROCEDÈNCIA dels aliments que mengem.

I nosaltres els de C. Superior CLASSIFICAREM  els productes segons els seu orígen:

  • integrats
  • convencionals
  • ecològics 
  • trangènics 
ESTUDIEM ELS ALIMENTS QUE MENGEM A L’ ESCOLA
1..Buscar, a les etiquetes de diferents productes, informació sobre els seus ingredients. Veure si s'han utilitzat productes modificats genèticament. Això ens donarà una visió de la informació que faciliten les empreses.
2.Diferenciar els processos d'obtenció de productes modificats genèticament i els creuaments entre plantes que sempre han fet els pagesos. Comentar, també, com afecten els uns i els altres el medi ambient.
3.El producte transgènic ès un nou ésser viu. Com a tal es reproduirà i entrarà en relació amb els éssers vius del seu voltant modificant l'ecosistema. Es poden preveure les conseqüències d'aquest fet?
4.Buscar informació a Internet sobre:
• quins productes transgènics autoritza la UE per a l'alimentació;
• Som lo que Sembrem, Plataforma creada per donar suport a una Iniciativa Legislativa Popular que aturi els cultius i aliments transgènics a Catalunya.
• Llegir els  avantatges i els inconvenients dels OMG (organismes modificats geneticament) resumits en l'article de la Wiquièdia
Classificar els aliments que hem anat a buscar a la cuina de l' escola:

Producte
convencionals
Ecològics
Integrats
Trangènics
1.       Llet Alteza
x



2.       Maionesa Kraft
x



3.       Olives Vivó
x



4.       Olives de l’ escola

x


5.       Café  Vivó
x



6.       Vinagre Vivó




7.       Plàtan Canàries
x



8.       Pasta Gallo
x



9.       Gelat  Hacendado
Mercadona




10.   Enciam
Andalusia
x



11.   Ous
Àrea Guissona
x



12.   Mongetes d’ Argentina
Bon Àrea
x



13.   Arròs Vivó
x



14.   Avecrem
x



15.   Alls
Bon Àrea




16.   Ketxup Vivó



X
Blat de moro  modificat
17.   Caldo Knorr
x



18.   Pollastre
Bon Àrea
x




CONCLUSIONS de C. SUPERIOR:
  • ·         Dels 18 aliments analitzats no en trobem cap que porti el segell ecològic,  només en trobem un, les olives de l’ arbre de l’escola, que sabem de cert que són ecològiques  perquè no s´hi ha posat cap insecticida ni pesticida ni adob químic.
  • ·         També hem trobat 1  aliment trangènic,  , el Ketchup, que segons l’ etiqueta diu que el blat de moro està modificat geneticament.
  • ·         Observem que a les etiquetes no porten la suficient informació, no  sempre hi diu que el blat de moro estigui modificat, tot i que l’ UE exigeix que si hi ha productes OMG es digui a les etiquetes.
  • ·         Sabem que Espanya és  el major  productor  de l’ UE i el 12è del món  de  blat de moro trangènic, amb unes 80.000 ha.
  • ·         Per tant ens agradaria que   hora de comprar  salses i altres productes manufacturats es tingués en compte els llistat d’ aliments trangènics, per no comprar-ne
  • ·         També ens agradaria  que es compressin productes més naturals i si són ecològics millor.

Arqueòlegs de 5è



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada