dilluns, 11 de novembre del 2013

Setmana del 4 al 8 de novembre

MARC MÀRQUEZ , UN CERVERÍ QUE ES PROCLAMA  CAMPIÓ MUNDIAL

El pilot català de 20 anys  guanya el mundial a València  de la categoria  motoGP

Aquest any,  pilots catalans han triomfat  al mundial,  Marc Màrquez en moto Gp, Pol Espargaró, en segona categoria i també un tercer. 







Visita al jaciment Iber de  Prats de Rei  i  la torre de defensa de la  Manresana.

-         El  dijous, dia 31 d ‘octubre,  a part de la castanyada, els de cicle  superior  vam  anar  a Prats de Rei , a visitar  un museu i un jaciment . En  aquell museu vam veure diferents coses: restes  d’ eines del neolític, aixades,  també vam veure bales ,bombes, monedes, ceràmica grega , àmfores, romana   ibèrica , sarcòfags , maqueta d’ un cinema i d’ una casa de pagès…
-         Després de visitar  el museu,   vam anar  a veure la troballa del jaciment que han descobert aquest estiu,  una  muralla íber de fa  600 anys a C. A continuació vam anar a veure els sarcòfags  de la necròpolis romana, situats al darrera de l’ església.
- Mes tard vam  anar a la Manresana  a veure un video de la guerra de Successió, perquè al 1711 a Prats de Rei va viure aquesta guerra. Es van cremar totes les cases de pagès excepte can Sala, on van trobar un manuscrit sobre aquesta guerra.

 Seguidament vam anar a la torre  de defensa que  s’ anomena  Manresana  ens van deixar pujar  a  dalt de tot, alguns però van quedar ben marejats.

A més a més,  vam anar a visitar una ermita de la Manresana. Per la guerra civil  la volien  voler  cremar  però els pagesos que estaven fent la recol·lecta  van dir que ja ho farien ells. Finalment no  la van cremar i  per tant s’ha conservat. Així podem veure encara  el retaule barroc i diferents sants.
-Finament vam anar a veure uns cups on xafaven el vi i on es posaven les tinells.
En conclusió, ens ho vam passar  fantàsticament bé, ens va agradar i vam aprendre molt.

Text de Iúlia i Avril  i revisat pel conjunt de la classe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada