dilluns, 27 de maig del 2013

NOTÍCIES DEL 20 AL 26 DE MAIG


Els dissabte, dia 25 de maig, alguns nens de l' escola vam participar  en una festa que es va fer al poble, per tal de dir a tothom que no s' està d' acord amb la llei LOMCE que ha fet el ministre Wert.

Entre altres actuacions com el Cop de Mall,  el ballet de l' Escola de dansa de Guissona, els gegants i grallers i alguns discursos, els nens i nenes  de l' escola Sant Gil vam explicar al davant  de tothom tot el que vam treballar pel dia de la llengua materna, que a l' escola, com cada any celebrem el dia 21 de febrer.



Els de 5è vam  treballar  2 artistes catalans de gran renom. Vam escollir Pau  Casals i ja que la peça musical més coneguda és el CANT DELS OCELLS vam voler fer la similitud amb una escultura que es diu DONA I OCELL  DE JOAN MIRÓ, que la trobem a Barcelona en una plaça que porta el seu nom.
De Joan Miró dir que és una artista modernista, pintor, escultor i ceramista que amb la creació de la Fundació Miró es pretén ajudar als nous talents artístics donant-los a conèixer a la societat.
PAU CASALS, un  dels músics més reconeguts arreu del món. Durant tota la seva vida  va lluitar per la justícia , la pau i la llibertat.  Per tal de reconèixer aquesta gran labor les NACIONS UNIDES li van donar la medalla de la pau. En aquesta cerimònia ell davant de tot el món va tocar EL CANT DELS OCELL i és per això que  aquesta melodia és internacionalment coneguda com el cant de la PAU.
També hem de destacar que davant de tot el món  va dir unes paraules reconeixent la seva catalanitat.
Sóc català i Catalunya va tenir el primer Parlament democràtic molt abans que Anglaterra.
 I fou al meu país on hi hagué les primeres nacions unides.
 En aquell temps – segle onzè – que van reunir-se a Toluges – avui França – per parlar de la pau, perquè els catalans d’aquell temps ja estaven contra la guerra.
Per això les Nacions Unides, que treballen únicament per l’ideal de la pau, estan en el meu cor, perquè tot allò referent a la pau hi va directament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada