dilluns, 22 d’abril del 2013

NOTÍCIES DE LA SETMANA DEL 15 AL 21 D' ABRIL

GRAN CATÀSTROFE A TEXAS
A Texas va haver-hi una gran castàstrofe. En una fàbrica de fertilitzants va haber-hi  una explosió que va arrassar un radi de 20 km, 86 ferits, un centenar de persones mortes i uns 60 desapareguts. Al 2006 aquesta fàbrica havia tingut una  inspecció i ja els havien alertat que convenia tancar-la, però no van fer-ne cas.
Oriol

Aquesta setmana l' escola  organitza per Sant Jordi la parada de roses i llibres. També el divendres dia 26 es farà el Certamen Literari i es donaran el premis del concurs fem d' artistes.


Nil

TRAGÈDIA A LA MARATÓ DE BOSTON

A la Marató de Boston , tot just quan els guanyadors arribaven a la META van explotar dues bombes  provocant ferides greus als familiars i la mort del fill del guanyador. Aixó va desencadenar un tiroteig on van acabar de perdre la vida el fill gran del jugador.
Sara

VISITA AL PARC EÒLIC DEL TALLAT I  LA FÀBRICA DE CARAMELS PIFARRE

El divendres dia 19 els alumnes de CM i CS vam anar a visitar el parc eòlic de la serra del Tallat de 33 molins , situat a prop del poble de Rocallaura, on  vam esmorzar.El taller didàctic sobre les energies renovables  ens va agradar i vam aprendre nous conceptes, l' alçada de la torre del molí  era d'uns 80 mts. es necessitava unes 12 persones per abraçar-lo . La gòndola és similar a un autocar de dos pisos. Un sol molí pot produir l' energia que necessita 1000 famílies en un any.
A la tarda varem visitar la fàbrica de caramels Pifarré de Bellpuig, ens va agradar molt tot i que per motius defumigació no vam poder-la veure en funcionament. Van ser  molt amables i ens van donar una capsa de caramels.


Mariona i Maria

GRAN TERRATRÈMOL AL JAPÓ
Al Japó va haver-hi aquesta setmana altra vegada un gran terratrèmol i va causar més d' un centenar de morts i més de deu mil ferits. Es va fer un gran desplagament de l'0 exèrcit i de les institucions internacionals per poder rescatar el més aviat possible.
Pau

SIMULACRE D' EVACUACIÓ ALS AUTOCARS PRATS
Aquest dijous va haver-hi un foc forestal a Montfalcó murallat, d' unes 3 ha.  és per aquest motiu que el simulacre de l' empresa de transports Prats Serrat  es va haber de fer més tard.
En aquest simulacre vam participar la classe de 5è com a figurants escolars i hi havia altres adults així com els representants de l' empresa constructora d'autocars del pais basc, representants del consell escolar i del mossos d' esquadra . Van simular que tenien una averia i van haver d' evacuar un senyor que s' ofegava amb el fum de l' averia. Tot va acabar bé i emns van donar un obsequi.

Roger, Oriol i Jana

FRANÇA DIVIDA

A França el debat  a favor  o en contra de què els homosexuals es puguin casar divideix en dos bàndols la població.
Alex

NOTICIES ESPORTIVES

Diumenge 21 d' abril van còrrer la fórumula 1. En primer lloc va quedar el pilot Sebastian Vettel. El pilot espanyol Alonso  no va pujar al pòdium doncs va quedar en vuité lloc.
Ivan 

El Barça guanya 1-0 contra el Llevant  i els Blaugrana estan a dos partits de guanyar la Lliga.
Roger

A Torà , el diumenge 21 d' abril es va jugar a les 4:30 h el darrer partit de la Lliga Federació catalana de basquetbol-mini Els d' Alta Ribagorça van guanyar per molta diferència a l' equip de Torà.
L' equip de Torà femení va quedar en tercer lloc a la lliga esportiva.
Àlex

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada