dilluns, 17 de desembre del 2012

LES NOSTRES ACTIVITATS DEL 1r TRIMESTRE

Aquest trimestre, ELS SUBMARINISTES DE 5è, hem treballat força i en aquest bloc d'aula volem penjar un recull de fotografies d'algunes de les activitats que hem dut a terme. Tot i que el bloc (http://aulangela.blogspot.com.es/)   ha tingut fins ara la funció de NOTICIARI ara a finals del primer trimestre volem també que ens serveixi per ¡completar l' àlbum que ens en portem cap a casa. Tal i com ja es va aprovar al 1r COMITÈ AMBIENTAL d'aquest curs, anirem suprimint paper i substituint l' edició del treball pels mitjans audiovisuals i telemàtics.



A inicis del mes d'octubre vam tornar a posar en marxa L' HORT ESCOLAR. Per tal de fer una nova distribució en va caldre prendre mides , fer un croquis i finalment un plànol a escala. Ara sabem moltes més coses, la superfície que podem conrear i la que hem de deixar per passar. També sabem exactament quanta superfície té cada curs.


Des del primer dia de classe vam posar fil a l' agulla al projecte ELS SUBMARINISTES I EL FONS DEL MAR.  Ha estat un treball laboriós, n'ha sortit un Power Point de més de cent diapositives i un àlbum gegantí que estem a punt de finalitzar.  Hem fet diferents experiments, el de l' ou i vinagre per veure com l' àcid es menja la closca  i que aquesta està formada per calç, d'aquí el món dels fòssils  que ens van portar el Nil i  l' Oriol



També per saber com podien surar els submarins van fer l' experiment del SUBMARÍ D' OLI, adonant-nos que en un medi d' alcohol,  menys dens que l' aigua, l' oli queda atrapat i no sura a la superfície.

El projecte ens ha permès muntar un petit aqüàri, amb uns PEIXOS  que cada dia cuidem. També vam veure el món dels  AMFIBIS amb les granotes reineta i el tritó del Montseny, al documental del Que QuiCom. La Jana i el Pau ens van pòrtar tortugues per observar els RÊPTILS.



A més de donar-nos nom a la classe i fer la decoració de la porta,  a partir del projecte ELS SUBMARINISTES, hem descobert el tipus de vestimenta i les funcions dels submarinistes. A més a més hem anat trobant-nos amb tot un munt d'éssers vius tant els vertebrats com els invertebrats.




I amb el nostre company Alex , que un dia serà un químic destacat, vam fer CORALL.




Però també hem treballat altres àrees i aspectes , des de la pintura impressionista de MONET fins a fer-nos el PAPER RECICLAT al el qual hem fet les tapes dels àlbums.

Hem fet  dos sortides i un taller de compostatge i classificació dels residus amb l' Agenda 21 del Consell Comarcal.

La primera,  vam anar tota l' escola a Barcelona, i el cicle superior vam estudiar el moviment MODERNISTA i un dels seus màxims representant Antoni GAUDÍ visitant  diferents cases modernistes, la Sagrada Família i el Parc Güell.  

Una segona visita, a la comarca de la SEGARRA, amb la visita de la DEPURADORA D' AIGÜES DE RATERA  i el centre d'interpretació dels CASTELLS DE LA SEGARRA a Concabella.



I finalment acabem el trimestre havent fet i superat les proves de diagnòstic, fent  com és habitual a l' escola EL CONCERT DE NADAL  i enguany fent el nostre poema.  També un centre de NADAL  que és per als nostres pares, el nostre REGAL.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada